Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Alphen Aan Den Rijn, hoofdvestiging 's Gravenhage
Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes Redactie, 23 januari 2024
ATF Loodgieter & Onderhoud: de ervaren rioleur voor Alphen Aan Den Rijn en omliggende gebieden!

Rioolvliegjes worden ook wel aalputmotjes of motmuggen genoemd. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit wijzen op een probleem in de riolering. Als u deze rioolvliegjes opmerkt, is het verstandig om meteen maatregelen te nemen.

Alles wat u moet weten over rioolvliegjes

Met afmetingen tussen de 1,5 en 7 millimeter, hebben deze kleine insecten de mogelijkheid om door de kleinste openingen in uw huis te kruipen. Ze hebben behaarde vleugels die groter zijn dan hun lichaam en zijn grijsgoudkleurig. Daarnaast hebben ze ook nog twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Hoewel ze slechts drie weken leven als volwassen insecten, kunnen deze kleine vliegjes zich in rap tempo vermenigvuldigen.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. De larven komen na twee dagen uit en ontwikkelen zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Hoewel ze 'vliegjes' genoemd worden, hebben ze meestal moeite met vliegen en kruipen ze rond en rusten ze in de buurt van leidingen.

Gedurende de dag zijn ze in rust, maar zodra de avond aanbreekt en de nacht begint, worden ze actief en voeden ze zich met rottend materiaal, bacteriën en schimmels. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Vaak worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Welke stappen kunt u ondernemen om rioolvliegjes weg te krijgen?

Om een plaag te verminderen, dient u de broedplaatsen te vinden, doorgaans in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is erg belangrijk om direct in actie te komen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om bij reparaties professionele hulp in te schakelen om het probleem op te lossen.

Broedplaatsen bevinden zich vaak op plaatsen verbonden met de riolering, zoals verstopte of lang niet gebruikte afvoeren. Buiten het huis zijn er ook andere gebieden waar broedplaatsen mogelijk zijn, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van groot belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Verhelp snel rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Het is belangrijk om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.