Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Alphen Aan Den Rijn, hoofdvestiging 's Gravenhage
Rioollucht voorkomen Redactie, 16 december 2023
ATF Loodgieter & Onderhoud: de ervaren rioleur voor Alphen Aan Den Rijn en omliggende gebieden!

Als u een onaangename rioolgeur in huis detecteert, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te beginnen kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het reinigen van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur aanhoudt, kan er echter een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een professioneel rioleringsbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste knowhow, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot rioollucht in uw woning:Beschadigingen of verzakkingen door werkzaamheden kunnen leiden tot scheuren in de riolering van uw woning, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

De reden achter de geur: verstopping in de afvoeren

De meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in huis is een verstopping in leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met je gemeente.

Heeft u wellicht last van een lekkage in uw leidingen?

In het geval van een lek in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee samenhangende onaangename geur uw huis binnendringen. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg dat de lucht in uw afvoer goed kan doorstromen. De gebruikelijke methode hiervoor is een pijp die uitmondt op het dak van uw huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door hem regelmatig te gebruiken

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, voorkomt dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Wanneer een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor er geen bescherming meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnenkomen. Een manier om dit te voorkomen, is door regelmatig water door de afvoeren te laten stromen.

Houd uw rioolleidingen fris en geurvrij

Een onaangename geur in uw huis kan verschillende oorzaken hebben. Verstoppingen zijn vaak het gevolg van achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.