Direct een rioleringsbedrijf nodig in Alphen Aan Den Rijn?Bel 085 106 1321Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Alphen Aan Den Rijn, hoofdvestiging 's Gravenhage

Rioolvliegjes bestrijden in Alphen Aan Den Rijn

Heeft u last van kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Als er rioolvliegjes omhoog komen, dan is de kans groot dat u te maken heeft met een rioolprobleem. Voorkom overlast door direct aan de slag te gaan met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

Gewoonlijk worden rioolvliegjes aangetroffen in het riool, zoals de naam al suggereert. Vocht en rottend afval vormen het voedsel en de broedplaats voor de vliegjes, die tot 200 eitjes per dag kunnen leggen. Om van de rioolvliegjes af te komen, is het van belang om eerst het rioolprobleem op te lossen. Anders blijft u last houden van de vliegjes.

ATF Loodgieter & Onderhoud: de ervaren rioleur voor Alphen Aan Den Rijn en omliggende gebieden!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rondom voedingsrijk stilstaand water, zoals rioolwater met bacteriën, kunt u vaak rioolvliegjes vinden. Rioolvliegjes kiezen deze plaatsen uit om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes kunnen zich buiten het riool nestelen in vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige plekken in schuren of garages.

Snel actie ondernemen

Verschillende factoren maken het noodzakelijk om de rioolvliegjes te bestrijden. Wees ervan bewust dat de rioolvliegjes niet vanzelf verdwijnen en potentiële gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich ontzettend snel vermenigvuldigen, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Om de vliegjes succesvol te kunnen bestrijden, is het essentieel om te weten wat het rioolprobleem inhoudt en waar de eitjes zich bevinden.

Doorgaans liggen deze eitjes in de nabijheid van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het verstandig om extra aandacht te besteden aan toiletten en afvoerputjes. Als u wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte overlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes zitten, zullen ze omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Wanneer de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, kunt u ook de plakbandtest uit te voeren.

Indien het niet lukt om de rioolvliegjes zelf te bestrijden, is de kans groot dat u er niet van af komt. Als het rioolprobleem niet wordt opgelost, blijft u kampen met de vliegjes. In gevallen als deze bieden wij graag onze hulp aan. Neem contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud via 085 106 1321 voor een blijvende oplossing.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met ATF Loodgieter & Onderhoud via 085 106 1321 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk. Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Logo van Keurmerk ConsuBeter
Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat.Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder.Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken.All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft.Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had.Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!!Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken.Afspraken werden nagekomen.Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelostTop bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf!Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.