Teamfoto ATF Loodgieter & Onderhoud
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Alphen Aan Den Rijn, hoofdvestiging 's Gravenhage
Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties Redactie, 5 maart 2024
ATF Loodgieter & Onderhoud: uw ervaren rioleringsbedrijf in Alphen Aan Den Rijn!

Het rioolstelsel is een essentieel onderdeel van uw huis. Het is vanzelfsprekend dat het goed functioneert, maar soms kunnen er beschadigingen ontstaan. Hoe kunt u dit signaleren? En wat is de juiste handelswijze?In dit artikel worden diverse herkenningspunten van een beschadigd riool besproken, met mogelijke oplossingen om snel actie te ondernemen indien nodig.

Symptomen van een defect riool identificeren

Er zijn verschillende problemen die kunnen wijzen op een defecte riolering. Er kunnen milde problemen voorkomen, zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Indien deze problemen periodiek voorkomen, hoeft u nog niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven aanhouden, is het raadzaam om een inspectie van het riool uit te laten voeren.

Bij verstoppingen is een totaalverstopping een ander probleem dat herkend kan worden aan overstromingen rondom de afvoerputjes in het huis. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Gemiddeld heeft zo’n 20% van alle gevallen van verstopping een kapot riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Hoe ontstaat een kapot riool?

Er zijn diverse redenen waarom een riool defect kan raken. Zowel interne als externe oorzaken kunnen een rol spelen. Ouderdom en een verkeerde ophanging van het riool kunnen slijtage en schade veroorzaken. Ook schade door slecht weer kan problemen veroorzaken. Als er te veel druk op het riool komt, is de mogelijkheid groot dat het begint te scheuren.

Het riool kan zich losmaken van de muur of intern scheuren door de druk op het systeem. Schade aan het riool kan eveneens veroorzaakt worden door wortelgroei en corrosie. Bij al deze situaties is het raadzaam om een inspectie van het riool te laten doen voordat met de reparaties gestart wordt.

Waarom is een rioolinspectie aan te raden?

Er zijn specialisten die beschikken over geavanceerde hulpmiddelen om een gebrekkig riool te kunnen opmerken. Als u besluit om een rioolinspectie te laten doen, komt u precies te weten waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Een inspectie kan op twee manieren worden uitgevoerd, met behulp van een rioolcamera of door middel van rookdetectie.

Een gespecialiseerde camera, de riooldetectiecamera, wordt ingezet om het riool te bekijken en problemen op te sporen. Het rookdetectie-apparaat verspreidt rook in de riolering en controleert dan waar die rook op bepaalde plekken verdwijnt. Op de locaties waar de rook niet meer te zien is, kan dit duiden op de aanwezigheid van een lekkage in het riool.

U kunt een inspectie of reparatie van uw riool laten uitvoeren

Heeft u het idee dat uw riool beschadigd is? Of heeft u regelmatig te maken met problemen rondom uw riolering?Wij assisteren u bij uw problemen! Bel ATF Loodgieter & Onderhoud op 085 106 1321 en maak een afspraak. Daarmee helpen we u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over ATF Loodgieter & Onderhoud

ATF Loodgieter & Onderhoud is de loodgieter op het gebied van CV, sanitair en leidingwerk.


Wij helpen je graag met divers loodgieterwerk zoals het installeren van nieuw sanitair, plaatsen of repareren van leidingwerk en het bevestigen van vloer- of wandverwarming. Ook voor het onderhoud staan wij klaar. Hierbij hebben we een ruime keus aan merken en typen. Zo hebben we altijd hetgeen wat bij u en uw situatie past.


Bij ATF begrijpen wij het dat je in spoed gevallen, zoals een verstopping, snel geholpen wilt worden. Om deze reden helpen onze vakmannen je graag snel met de juiste oplossing.


Keurmerk ConsuBeter

Reviews van ATF Loodgieter & Onderhoud

Door Jan
Op 2 maart 2024
10

We hebben dit bedrijf benaderd niet om de ontstopping te verhelpen maar vooral om te weten komen waardoor de ontstopping ontstaat. Ze hebben daar prima antwoord op gegeven en de woningbouw gaat hiermee verder. Verder hebben ze ook tips gegeven hoe we de aansluitingen beter kunnen maken. All by all een topper

Door J.H
Op 20 januari 2023
10

Ik heb een uitstekende ervaring met de de loodgieter die via dit bedrijf bij mij gewerkt heeft. Snel ter plaatse toen ik een ernstige lekkage in het bad had. Er werd snel een afspraak gemaakt, wat ik bij mijn vaste loodgieter niet voor elkaar kon krijgen. Die had het alleen maar erg druk, dus jammer mevrouw!!! Mogelijkheden en eventuele oplossingen werden met mij besproken. Afspraken werden nagekomen. Heel blij ga ik het weekend in.

Door S
Op 4 mei 2022
8

Na constatering van een lekkage in de badkamer, waren ze snel ter plekke en dachten mee over mogelijke oplossingen. Uiteindelijk besloten om een complete renovatie te doen, omdat dit de meest duurzame optie was. Diezelfde dag nog zijn ze aan de slag gegaan en binnen een week was het afgerond. Ze werkten niet alleen snel, maar ook heel netjes. En daarnaast waren ze vriendelijk en meedenkend. Blij met het eindresultaat!

Door L
Op 3 mei 2022
10

Zoals verwacht, erg tevreden.

Door S.S
Op 3 mei 2022
10

Top service! Heb meneertje om 22:00 gebelt en de dag erna in de ochtend heeft hij een lekkage gevonden en het geregeld.

Door A.H
Op 25 februari 2022
10

Alles verliep goed

Door D
Op 23 september 2021
8

Lekkage aan me waterleiding is heel snel en vakkundig opgelost Top bedrijf

Door P
Op 24 mei 2021
10

Probleem goed & snel opgelost

Door K
Op 31 maart 2021
10

Super blij mee! De monteurs waren heel aardig en deden goed hun werken. Ik zag aan de reviews dat de prijzen wat aan de hogere kant zijn dus ik verwachtte heel wat maar het bleek best mee te vallen. Hier hou ik dan rekening mee dat het een noodsituatie is en liever wat geld kwijt dan een week zonder water zitten!

Door Q.L
Op 31 maart 2021
10

Ik zag een aantal slechte reviews over dot bedrijf maar ik ben toch blij dat ik uiteindelijk heb gekozen voor atf! Snel op locatie, klant vriendelijk en probleem gelijk opgelost en ook erg goede prijs kwaliteit verhouding. Ik raad het zeker aan om hiernaartoe te bellen bij problemen en ik zou dat in de toekomst ook zeker weer doen

Door H.D.W
Op 31 maart 2021
10

Super goed geholpen. Ik had een nood betreft mijn kraan en ze waren er zo bij. Anders had ik nog lang kunnen wachten.