Rioollucht voorkomen

Als u een onaangename rioolgeur in huis detecteert, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te beginnen kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Door het reinigen van de sifons kunt u mogelijk de geur laten verdwijnen. Als de geur aanhoudt, kan er echter een lek in het rioolstelsel zijn.

Het is verstandig om onmiddellijk contact op te nemen met een professioneel rioleringsbedrijf om het probleem te identificeren en aan te pakken, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste knowhow, kennen de klappen van de zweep en maken gebruik van geavanceerde apparatuur om de klus veilig en efficiënt te klaren. U kunt rekenen op de experts, zij nemen het probleem van u over en zorgen ervoor dat het opgelost wordt zonder dat u zelf in actie hoeft te komen.

De verschillende redenen achter de rioolgeur

Er zijn verschillende oorzaken voor stankoverlast in uw woning, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot rioollucht in uw woning:Beschadigingen of verzakkingen door werkzaamheden kunnen leiden tot scheuren in de riolering van uw woning, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

De reden achter de geur: verstopping in de afvoeren

De meest voorkomende oorzaak van een rioollucht in huis is een verstopping in leidingen of afvoerputjes. Een verstopte leiding kan de oorzaak zijn van een slechte afvoer van water uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook het geval zijn dat het riool zelf verstopt raakt, in plaats van een leiding. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met je gemeente.

Heeft u wellicht last van een lekkage in uw leidingen?

In het geval van een lek in uw afvoer, kan vervuild water en de daarmee samenhangende onaangename geur uw huis binnendringen. Dit kan leiden tot overlast door stank en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom van groot belang om een ​​gespecialiseerd rioleringsbedrijf in te schakelen om toekomstige schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning correct kunt ontluchten

Zorg dat de lucht in uw afvoer goed kan doorstromen. De gebruikelijke methode hiervoor is een pijp die uitmondt op het dak van uw huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt zit, kan de nare rioolgeur uw huis binnendringen.

Zorg ervoor dat de afvoer niet verstopt raakt door hem regelmatig te gebruiken

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, voorkomt dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Wanneer een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor er geen bescherming meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnenkomen. Een manier om dit te voorkomen, is door regelmatig water door de afvoeren te laten stromen.

Houd uw rioolleidingen fris en geurvrij

Een onaangename geur in uw huis kan verschillende oorzaken hebben. Verstoppingen zijn vaak het gevolg van achtergebleven etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Het is belangrijk om uw afvoerputjes regelmatig schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Het verhelpen van een gootsteenverstopping
> Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties
> Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes