Ervaart u een lek in uw riolering

Komt u een lek tegen in uw riolering?Dit kan grote problemen veroorzaken, zowel op het gebied van uw gezondheid als uw portemonnee. Een lekkend riool wordt vaak gedetecteerd door de onplezierige geur die vrijkomt.

Wat zijn de signalen van een lekkende rioleringsbuis?

Wanneer er een onaangename lucht wordt verspreid, kan dit wijzen op een lek in uw rioleringssysteem. Het kan echter ook zijn dat u de riolering ruikt van uw buren waar een lekke riolering is. Wanneer u een natte plek op de vloer constateert, kan dit wijzen op een lek in uw riolering.

Wat veroorzaakt een lek in uw rioolleiding?

Een rioleringsstelsel gaat doorgaans zo'n 20-25 jaar mee. Echter kan de duurzaamheid van het rioolsysteem worden beïnvloed door tussentijds onderhoud. Gebrek aan onderhoud is vaak verantwoordelijk voor problemen met het rioolsysteem.

Kan een lek in uw riolering nadelige gezondheidseffecten hebben?

Bij problemen met uw riolering is het van groot belang om te realiseren dat niet alleen uzelf, maar ook anderen gevaar lopen. Het komt voor dat een rioleringslek ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Zowel uw buren als uw huisdieren kunnen in gevaar zijn wanneer zij in contact komen met het gevaarlijke afvalwater.

Ontstaan er problemen door een lek in uw rioolbuizen?

Wanneer er zich een lekkage voordoet in uw rioolsysteem, is het zeer belangrijk om direct een deskundige in te schakelen die ervaring heeft met riolering. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn meerdere oplossingen beschikbaar voor het oplossen van een lekkage in uw riolering.

Een duurzame oplossing voor het herstellen van bepaalde delen van het riool is door middel van relining. Het herstellen van specifieke gedeeltes van het riool zonder dat hier een volledige renovatie voor nodig is, kan worden gedaan met behulp van relining. Het plaatsen van een bijzondere sok in de rioleringsbuis zorgt ervoor dat het lek wordt opgelost.

Een alternatieve optie is om het lekkende gedeelte te laten vervangen. Mocht het lek echter herhaaldelijk optreden of het riool al verouderd zijn. Dan is het verstandig om te opteren voor een rioolvernieuwing.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1321

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Het verhelpen van een gootsteenverstopping
> Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties
> Zeg vaarwel tegen rioolvliegjes
> Rioollucht voorkomen