Ontstoppen van de riolering? Dat is onze expertise

Een hardnekkige verstopping zorgt voor directe complicaties. Zit u met de handen in het haar? Schakel ons dan in! Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van verstoppingen voor het optimale resultaat; water dat via de afvoer soepel doorloopt naar de riolering. Een verstopping boven in de afvoer oplossen is mogelijk, maar niet zonder risico’s. Mogelijk doet de verstopping zich dieper in het leidingen voor, waardoor u het leidingwerk met een veer of chemische ontstoppingsmiddelen danig kan beschadigen, dat zich additionele problemen aandienen. Mocht een verstopping vaker terugkomen, schakel ons dan in voor een oplossing op maat. Wij ontstoppen het riool in Alphen aan den Rijn. Waar kunnen wij u direct mee helpen?

Acute verstopping in de regio Alphen aan den Rijn? Bel ATF Loodgieter & Onderhoud op 085 - 106 13 21.

Methoden bij ontstoppen

Geen enkele verstopping is hetzelfde en daarom hebben we ook geen eenduidige methode om dit op te lossen. Doorgaans maken we gebruik van een tweetal methoden: Reinigen middels hoge waterdruk of mechanisch reinigen. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de aard van de verstopping. Een verstopping kan direct in de afvoer van de gootsteen of het toilet zitten, maar ook dieper in de riolering. Wij zijn altijd transparant in de keuze voor de ontstoppingsmethoden. Heeft u daarover vragen? Wij vertellen u graag meer over onze ontstoppingsmethoden per situatie.

Waarom is ontstoppen noodzakelijk?

Een verstopping in de afvoer of riolering ontstaat door een te grote druk op het rioleringsstelsel. Aanleiding is over het algemeen te vinden in het wegspoelen van (te) grote elementen, waarop de afvoer én riolering niet is berekend. In de gootsteen zijn dat zeepresten in combinatie met etensresten, terwijl men in het toilet doorgaans van alles en nog wat probeert weg te spoelen. In de afvoer van de douche kunnen shampoo en haren samenklonteren en zo zorgen voor een verstopping. Een hardnekkige verstopping laat zich doorgaans niet vanzelf oplossen; hiervoor is professionele ontstopping vereist.

Ontstoppen voor de gewenste oplossing

Dat een goed functionerende riolering geen vanzelfsprekendheid is, dat merkt u op momenten dat u te maken krijgt met een kleine of grotere verstopping. Komt u er zelf niet meer uit? Schakel dan in Alphen aan den Rijn over op de ontstoppingsservice van ATF Loodgieter & Onderhoud. Wij staan snel en effectief voor u klaar!