Gootsteen ontstoppen in Alphen aan den Rijn?

Onze gootsteen is een echt gebruiksvoorwerp: Voor handen wassen, voor het zetten van koffie/thee, voor het koken van onze groenten en nog veel meer. De gootsteen wordt in principe dagelijks gebruikt. Door deze druk op de afvoer van de gootsteen kan er ook zomaar een gootsteen verstopping ontstaan, bijvoorbeeld wanneer grotere etensresten zich ophopen of samenklonteren met vet- of zeepresten. Hierdoor kunnen leidingen dichtslibben. Lukt het gootsteen ontstoppen niet? Dan staat ATF Loodgieter & Onderhoud voor u klaar in de regio Alphen aan den Rijn. Ontstoppen is onze expertise!

Zelf de gootsteen ontstoppen?

Wilt u zelf de gootsteen proberen te ontstoppen? Logisch! Dit is echter geen gemakkelijke klus. Kies één van de volgende methoden om te kijken of u de verstopping kan verhelpen:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
  • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
  • Haal het zeefje in de gootsteen los met een schroevendraaier en verwijder het vuil
  • Verwijder de sifon onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
  • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Onze methode voor het ontstoppen van de gootsteen

Een verstopping in de gootsteen kan zich al een tijdje opbouwen en plots voor een algehele blokkade zorgen. Merkt u dat water lastig wegloopt of hoort u het borrelen vanuit de afvoer? Dat zijn indicaties voor een mogelijke verstopping. Iedere verstopping is anders, waardoor we niet altijd voor dezelfde ontstoppingsmethode kiezen. Soms zit de verstopping dicht onder het oppervlak van de gootsteen, maar de verstopping kan ook dieper te vinden zijn. Mochten we zelf twijfelen over de aard van de verstopping, dan hebben we tevens een mogelijkheid tot een camera inspectie.

Gootsteen verstopt: Dat lossen we op!

Een verstopte gootsteen hoeft niet direct voor een acuut probleem te zorgen. Doorgaans ligt de afvoer van de gootsteen open en bevindt deze zich in het keukenkastje. U zou kunnen proberen de sifon af te koppelen, om te kijken of zich hier een verstopping voordoet. Doet u dit wel voorzichtig, want deze materialen zijn gevoelig voor ieder klein mankement in de herinstallatie. Mocht het probleem niet door uzelf op te lossen zijn, dan staan wij graag voor u klaar! In Alphen aan den Rijn te maken met een verstopte gootsteen? ATF Loodgieter & Onderhoud streeft altijd naar een definitieve oplossing binnen 24 uur en zelfs sneller. Acuut hulp nodig? Bel ons 085 - 106 13 21.

Wij helpen u ook direct bij andere verstoppingen!

Wilt u een offerte voor minder acute verstoppingen? Vul dan ons contactformulier in.