Rioolvliegjes bestrijden in Alphen aan den Rijn

Rioolvliegjes zijn vliegjes die zich gewoonlijk in het riool schuilhouden maar in sommige gevallen in uw keuken of badkamer terechtkomen. De kleine vliegjes in de keuken zijn erg hinderlijk en het is dan ook verstandig om rioolvliegjes te bestrijden in Alphen aan den Rijn. Het is belangrijk om te achterhalen hoe de rioolvliegjes in uw huis zijn gekomen, zodat de vliegjes effectief bestreden kunnen worden. Wij helpen u de oorzaak te achterhalen en de rioolvliegjes te bestrijden in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Rioolvliegjes oorzaak

Rioolvliegjes vertoeven het liefst op vochtige plekken, waar ze eitjes leggen en zich tegoed doen aan organisch materiaal zoals bacteriën en schimmels. Vooral stilstaand water is een ideale plek voor het leggen van eitjes. De vliegjes zijn dan ook vernoemd naar hun favoriete leefomgeving, het riool. De oorzaak van rioolvliegjes in huis is meestal:

  • een verstopping in afvoer, gootsteen, toilet of riool;
  • een beschadiging aan het riool;
  • een leiding waar al langere tijd geen water door stroomt.

Heeft u een afvoerputje of wasbak die al langere tijd droogstaat? Vaak staat er nog een laagje water in de leiding waar rioolvliegjes met vreugde in neerdalen. U doet er goed aan om leidingen dus een keer in de zoveel tijd door te spoelen. Daarnaast is het belangrijk om verstoppingen en andere rioolproblemen zo snel mogelijk op te lossen om rioolvliegjes te voorkomen. Als rioolspecialist helpen wij u graag de oorzaak van rioolvliegjes weg te nemen en hiermee rioolvliegen te bestrijden. Met een rioolinspectie en een gratis uitgebreid rapport inclusief video en foto opname voor u kunnen wij de oorzaak razendsnel opsporen.

Rioolvliegjes in huis?

Rioolvliegjes, of ook wel motmuggen of drekvliegjes genoemd, zijn kleine donkere behaarde vliegjes met brede vleugeltjes. Ze planten zich snel voort, dus wanneer u rioolvliegjes in huis heeft kunt u beter zo snel mogelijk actie ondernemen om de rioolvliegjes te bestrijden.

Rioolvliegjes bestrijden door rioolspecialist

De rioolspecialisten van ATF Loodgieter & Onderhoud zijn in hun loopbaan al vele motmuggen tegengekomen. Wilt u de rioolvliegjes bestrijden door een rioolspecialist? Laat een van onze rioolexperts uw rioolprobleem oplossen. Door de oorzaak weg te nemen zullen de vliegjes wegblijven. Als u louter de vliegjes laat bestrijden, dan zullen nieuwe vliegjes terugkomen en bent u terug bij af. Wij helpen u graag met uw rioolproblemen, zodat de hinderlijke vliegjes hun weg naar uw huis niet weer terugvinden.

Neem gerust contact met ons voor een afspraak of meer informatie. Wij zijn te bereiken op 085 - 106 13 21. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.