Rioollucht in huis?

Heeft u te maken met een rioollucht in huis? Dat kan erg vervelend zijn en tevens niet te verklaren. Het is namelijk goed mogelijk dat u helemaal geen verstoppingen of lekkages ervaart, maar er toch een nare lucht hangt. Dit komt vaak voor rondom het toilet of de meterkast; bij uitzondering heeft u dit zelfs in de hele woning! Uiteraard wilt u hier snel vanaf komen, maar waar begint u? Een rioolinspectie is een geschikte methode om problemen op te sporen.

Oorzaken van rioollucht in huis

Een rioollucht in huis komt zoals u al verwachtte vanuit het riool, maar wat is de oorzaak? Dit is over het algemeen te danken aan scheurtjes in de riolering of kleine verstoppingen. Via de scheurtjes in leidingen ontsnappen de geuren vanuit uw riool en trekken naar boven; hier komen ze uit op een willekeurige plek in de woning. Een verstopping in het riool zorgt ervoor dat vuiligheid zich ophoopt. Rioollucht kan daardoor optrekken en dit ruikt men rondom het sanitair. Additioneel kan u te maken krijgen met rioolvliegjes of motmuggen; een onhygiënische situatie!

Ontluchting riolering

De oorzaak van rioollucht kan ook een probleem in de ontluchting van de riolering zijn. De ontluchting of beluchting van de riolering zorgt ervoor dat de lucht in de rioolbuizen via de juiste weg het riool verlaat. Wanneer de beluchting dus niet goed werkt, kan het zijn dat de rioollucht uw woning binnenkomt. Wij kunnen dit voor u repareren of de volledige ontluchting riolering aanleggen.

De rioollucht bestrijden

Een rioollucht is, in tegenstelling tot bepaalde verstoppingen, vrijwel niet door uzelf op te lossen; u bent hiervoor aangewezen op een professionele ontstoppingsdienst. Een eerste stap is om te kijken naar de oorzaak en dit kan middels een rioolinspectie. Hiervoor hebben wij diverse methoden; óók zonder dat uw grond grotendeels opengebroken dient te worden kunnen wij uw rioolstelsel inspecteren. Direct op zoek naar een oplossing tegen de vervelende rioollucht in huis? In Alphen aan den Rijn staat ATF Loodgieter & Onderhoud voor u klaar!